Örökbefogadás szabályai

Örökbefogadás szabályai

 

-          18. életév betöltse.

Örökbefogadó kötelezettséget vállal arra, hogy:

-       Az örökbe fogadott kutya chipjét 8 napon belül saját nevére átregisztráltatja állatorvossal

-       Az állat tartásáról, élelmezéséről, és elhelyezéséről a biológiai követelményeinek megfelelően gondoskodik.

-       Az egyesület tudta és beleegyezése nélkül, az állatot másnak át nem adja.

-       Az állat elvesztését, eltűnését, vagy elpusztulását az egyesületnek haladéktalanul bejelenti.

-       Lehetővé teszi az állat tartásával kapcsolatos tevékenységének az egyesület megbízottja által történő ellenőrzését.

-       Amennyiben az örökbe fogadott szuka kutya, illetve a nőstény macska még nem lett ivartalanítva, ezt az örökbe fogadó köteles elvégeztetni saját költségén 6 hónapon belül. Erről a beavatkozást megtörténtét követően tájékoztatni köteles az Egyesületet. 

-       Az állatot az állatotthonnak visszaadja, ha az egyesület megbízottja azt állapítja meg, hogy az örökbefogadó az állat megfelelő tartásával kapcsolatos kötelezettségeit nem teljesíti.

Amennyiben a kutya egy hónapon belül nem tud beilleszkedni, vagy bármilyen probléma merül fel a tartásával kapcsolatban, úgy az örökbefogadó az állatotthonba visszaadhatja.

Örökbefogadásnál, kutyáknál 15.000Ft, macskák esetében 2000Ft adományt kérünk a jövőbeli gazdától. Ivartalanított kutya esetén az örökbe fogadás díján kívül még kérünk 15.000Ft-ot, mellyel az állat ivartalanításhoz járul hozzá. Ivartalanított nőstény macska esetén az ivartalanításhoz való hozzájárulás összege 5.000Ft. Ez az adomány részben hozzájárul a menhelyen maradó kutyák és macskák orvosi és tartási költségéhez. Az egyesület fent tartja a jogot, hogy az örökbe fogadás díjától bármely irányba eltérhet.

 

Utoljára frissítve: péntek, 30 szeptember 2022 14:09