hétfő, 22 július 2013 20:08

Állatvédő tábor Nagykanizsán

Értékelés:
(1 szavazat)

Ismét eltelt egy év, megint vége lett az állatvédő tábornak.

Idén is, mint mindig, nagyon jó csapat jött össze. A kezdeti nehézségek után, már a második napon, látványosan javult mindenkinek a kutyázási technikája.

A visszajáró táborosok régi, jól betanított kutyáit idő közben, - néhány kivételével- örökbe fogadták, ezért most ők is újakkal jöttek. Így nekik is feladat volt a kutyájuk betanítása, nem volt természetes, hogy az övék már mindent tud.

 Hét végére aztán eltűnt minden különbség. Kutyák és gyerekek felzárkóztak egymáshoz, a záróvizsgán pedig többen maximális pontot értek el. Némelyikükre igazán büszkék lehettünk, és voltunk is.

 

A gyerekek persze nem csak az alapidomítás trükkjeit, de a kutyasétáltatás szabályait is tanulták. A végtermék felszedése pedig senkinek sem okozott különösebb problémát: zacskóba nyúl – markol – kifordít - eldob. Ez így természetes.

 

Pénteken este aztán utolsó feladatként főzőversenyt rendeztünk. Ki tud finomabb paprikás krumplit főzni. Mindegyik csapat kapott egy bográcsot és az alapanyagokat. A tűzrakástól és a krumpli pucolástól kezdve mindent ők csináltak. A gyerekek nagyon lelkesek, vidámak, és kreatívak voltak.

Végül a nehéz helyzetben lévő zsűri rangsorolta az ételeket.

(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy ilyen szuper paprikás krumplit régen ettem!!!

 

Igazán jó hangulatban telt nem csak az utolsó este, de az egész hét is! Mint mindig, most is sajnáltuk, hogy ilyen gyorsan elszállt az idő, de remélem, ezzel mégsem lett vége egészen....

 

Sokan visszajárnak majd a táboros kutyájukhoz, és meg-meg sétáltatják őt…. 

Megjelent: 11773 alkalommal

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.