szerda, 31 május 2006 17:10

Építkezünk, építkezgetünk

Értékelés:
(0 szavazat)

2004 tavaszán - hosszas keresgélést követően - Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzata megvásárolt számunkra egy területet, ahol felépíthetünk egy új állatotthont, mintegy 1,6 ha-os területen

 

Régi álmunk vált valóra, amikor 2004. áprilisában hivatalosan megkaptuk azt a területet, ami után már évek óta vágyakoztunk.
Aki még nem járt mostani telepünkön, jogosan teheti fel a kérdést, hogy miért? Pár rövid válasz: a telepen a hideg vizen kívül nincs közmű. A kennelek nincsenek lebetonozva, így egy-egy kiadós eső után sártengerré változik az egész hely. Egyszóval: az állatoknak nem adottak a feltételek az itt élésre, a gondozóknak pedig a munkára.
Ráadásul, a város állattartási rendelete szerint ezen a területen nem lehet állattartó telepet működtetni. 
2005 év januárjában elkészült az új létesítmény várva várt tervrajza, mely megfelel a szakhatósági előirásoknak. A tervben szerepel egy karanténépület állatorvosi rendelővel és egy különálló szociális épület a hozzá kapcsolódó gazdasági, kiszolgáló helyiségekkel. 
A kutyák számára saválló beton padozatú tágas kenneleket terveztünk, amelyek 1 m magasságig téglafalból épülnek. A kenneleket féltetővel látjuk el, hogy az állatoknak csapadékos időben is száraz fekhelyet tudjunk biztosítani, nyáron pedig a tűző naptól védjük őket. A cicáknak különálló házikót építünk kifutóval.
Dióhéjban ezek a terveink, amit az illetékes szakhatóságok, hivatalok engedélyeztek is. 
2005. tavaszán elkezdődött az építkezés. Az akkori költségvetésbe a víz és a villany bevezetése, a földmunkák, az ideiglenes kerítés felhúzása és a kennelek alapozása fért bele.
Idén tavasszal folytatódott a munka, a kennelek falának építésével. A jelenlegi kutyalétszám részére szükséges férőhelyeken kívül feltétlenül fel kell épülnie néhány raktár helyiségnek, valamint a dolgozók számára egy fűthető öltözőnek. 
A gond igazán aprócska. Az építkezés becsült költsége 80millió Ft. körül mozog, az egyesület pedig az összegnek csak a töredékével rendelkezik. 
Ősszel el kell költöztetnünk a mostani telephely 170 lakóját, mivel szeptember 30-án a működési engedélyünk lejár.
Ezúttal szeretnénk Önöket kérni, segítsenek abban, hogy felépülhessen az új állatotthon. 
Mivel tudnának segíteni? Az SZJA 1%-ával, pénzadománnyal, építkezési anyaggal, kétkezi munkával, esetleg ötletekkel, tippekkel.
Előre is köszönünk minden felajánlást!

Megjelent: 6035 alkalommal

Új hozzászólás

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező. A HTML kódok használata nem engedélyezett.